onsdag den 1. december 2010

fredag den 5. november 2010

En hel dag med sløjd

I klassen har vi nogle skiftende fokuspunkter, som børnene som klasse arbejder på at blive bedre til. For at have en "gulerod" kan børnene være med til at bestemme en aktivitet, som vi laver sammen, hvis det det går godt med fokuspunktet. Denne gang var "guleroden" en hel dag med sløjd! Drengene ville gerne lave sværd og skjold, og Mikaela skulle arbejde videre på det Barbiehus, vi er startet på. Først skulle sværd og skjold designes.. Malou og Daniel tegner, William kigger på.
Mikaela sliber gulv, mens Sidsel skærer vinduer.
Så er William og Daniel ved at tegne skjold op på træ. Bagefter skal der saves.
Mikaela er blevet helt god til at hamre søm i!
Christian hjælper Elias med at sætte håndtag på bagsiden af skjoldet.
William og Daniel laver også håndtag.
Joshua er ved at lægge sidste hånd på sit sværd, mens Esther kigger på.
Så nåede vi ikke mere, men vi har sløjd hver fredag efter frokost, så alt skal nok blive færdigt. Det var en hyggelig dag :)

tirsdag den 2. november 2010

Papmaché-resultater :)

Elias fik lavet en ridderhjelm med forskellige flotte fjer

William lavede også skulderbeskyttere, der passede til hans ridderhjelm

Mikaela lavede en hjelm til sin lillebror Markus

Daniel med sin ridderhjelm med de flotte gule fjer

Joshua ville hellere lave en vikingehjelm

onsdag den 20. oktober 2010

"Grave og brænde ler"-projekt!

I løbet af de sidste par måneder har vi haft et ler-projekt kørende, lidt på skift i billedkunst-, historie- og natur/teknik-timerne.
Det hele startede med en "grave-time", hvor vi gravede efter ler omme bag skolen. Den ler vi fandt, var temmelig tør og blandet med mange småsten, og egentlig var der ikke så meget, som vi måske havde håbet. Men vi gik videre med projektet, for det skulle afprøves.

Først skulle leret tørre helt og derefter knuses til pulver. Så blev det dækket med vand og skulle stå og opløse sig og blive til MEGET vådt ler.
Derefter skulle grus og sten filtreres fra. Det blev en meget mudret time med mange sjove snakke rundt om det gamle myggenet/vinduesnet, som vi brugte som si.
Efter timen så leret fint og rent ud og skulle faktisk bare stå og fordampe, indtil det blev til en mere formbar klump.
Efter et par uger kunne leret formes, så vi kunne få en lille klump hver. Drengene valgte bl.a. at lave perler, der ligner hugtænder, og små sværd og skjold.
Da lertingene var tørret, kom så endelig dagen, hvor vi kunne brænde. Vi samlede brænde og kvas og lavede bålet i et hul, som drengene havde gravet i forvejen. Lertingene blev pakket ind i avispapir og derefter puttet i en tom konservesdåse. Dåserne stillede vi nederst i hullet og lavede så bålet ovenpå. Vi tændte bålet og gik til frokost.
Efter frokost tog vi en bog med ud til bålet og læste om stenlalderdrengen Yr, mens vi ventede. Joshua havde lavet en behagelig liggestol i den gamle trillebør :)
Efter et par kapitler tog vi tingene op af hullet med en spade, men de var så brændende varme, at vi lige måtte læse et kapitel mere inden vi fik udløst spændingen! Daniel var lige lovlig nysgerrig og nåede at brænde sig på en varm sten fra bålet. Han tog det i stiv arm.. og med fingeren i en kop med vand :)
Så kunne vi vælte vores "brænde-dåser" og se om alt var gået, som det skulle. Tingene var stadig meget varme, så vi måtte rode i tingene med pinde el.lign.

Det færdige resultat: Fine sorte lerperler og andre småting. Meget få ting gik tabt, så det var en vellykket brænding! Nu skal bl.a. hugtands-perlerne sættes på snor og bruges som stenalder-halskæder.
Efter vores "brænde-ler-dag" skulle vi alle sammen, totalt indhyllet i bålrøg, til fødselsdag hos Malous mand Christian. Dejligt at slutte sådan en ude-dag af med kage og varm kakao :)

søndag den 17. oktober 2010

Papmaché-projekt i billedkunst

Lidt billeder fra billedkunsttimerne, hvor vi er i gang med at lave forskellige slags hatte og hjelme.
Der skal klæbes en frygtelig masse avisstrimler på sådan en ballon!
Elias er ikke alt for glad for det klisterstads...
 Hvor stort mon hullet skal være?
 Daniel er allerede i gang med at male sin ridderhjelm
 Så fik William klippet hul
Malou hjælper Mikaela med lidt reperationer